blog

Yurtdışı Eğitim Yolculuğunuz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Yeni kurulan yurtdışı danışmanlık şirketimiz, Baltık Yurtdışı Eğitim sizlere uygun fiyatlı yüksek kaliteli yurtdışı üniversitelerine başlangıç aşamasından en son aşamaya kadar öğrencilerimize yurtdışı üniversite eğitimi alanında hizmet sağlamaktadır. Başlangıç ve en son aşama olarak nitelendirdiğimiz danışmanlık aşamalarını sizlere biraz daha ayrıntılı olarak açıklamak istiyorum.

Genel Olarak Aşamalar:

Öncelikle sizin hangi eğitim programına başvurmak istediğiniz öğrenilir. Bu eğitim programları, lisans eğitimi, yüksek lisans eğitimi, doktora eğitiminin yanısıra Almanca, İngilizce, Fransızca ve Letonca dil eğimi gibi seçenekler olarak karşınıza çıkmaktadır.

Daha sonra sizin okumak muhtemel olarak istediğiniz bölümün ya da bölümlerin hangi üniversitelerde mevcut olduğu, bu üniversitelerin dünya çapında değerlendirilmesi, eğitim seviyeleri konusunda gerekli bilgiler verilir. Tabi ki bu aşamada önemli olan bir diğer değerlendirme de üniversite ücretleri ve temel giderler konusunda sizi bilgilendirmektir. Üniversite ücretleri genel olarak Letonya’da düşük fiyatlandırılmış bulunmaktadır. Fiyatların senelik olarak vergi dahil 1900 avrodan başladığını size söyleyebilirim. Ayrıca, Baltik Yurtdışı Eğitim olarak Letonya’da bulunmakta olmamızın avantajı olarak sizlere kesin bir şekilde yaşam giderleri ve hatta nereden alışveriş yapacağınız nerede kalabileceğinize kadar size ayrıntılı bilgi verebilmektedir. Bu hususta, seçtiğiniz eğitim kurumunun hangi şehirde bulunduğu ve buradaki yaşam giderlerini bilmek de Letonya’da almak istediğiniz eğitim için önemli bir bilgi unsurudur.

Daha sonraki aşamada, seçtiğiniz eğitim kurumuna göre başvuru yapabilmeniz için gerekli evraklar konusunda sizi bilgilendiriyoruz. Bu aşamanın bir diğer önemi, her üniversitenin niteliklerine göre farklı başvuru koşullarının olmasıdır. Bu sizin üniversite seçiminizde de önemli bir etken olabilmektedir. Başvurunuzu tamamladığınız zaman, her hangi bir aksilik olması dışında üniversite kabulünüz gerçekleşecektir.

Baltik Yurtdışı Eğitim olarak bir sonraki aşama olan Vize/Oturum izni konusunda da size gerekli başvuru bilgileri tarafımızdan verilir. Gerekli olması durumunda Letonya Göçmenlik Bürosu ya da Letonya Konsolosluğu’yla da tarafımızdan iletişime geçilebilmektedir. Bu konuda Baltik Yurtdışı Eğitim’in bir diğer avantajı da bu kurumlarla hızlı bir şekilde iletişime geçebilecek bağlantılarımızın olmasıdır.

Artık geliş tarihiniz belirlenmiş ve tarafınızdan uçak biletiniz alınmıştır. Size düşen yalnızca Letonya’ya gelmektir. Ancak, tabi ki bizi uçuş tarihiniz konusunda iletişim içerisinde olmamız gerekmektedir. Sizi Riga Uluslararası Havaalanı’nında karşılarız. Konaklayacağınız yer Riga’da ise size kalacağınız yere kadar eşlik ederiz. Genel olarak kendi bireysel tecrübelerimizden yola çıkarak yurtdışında yaşamak ve yabancı eğitimin önemini ve zorluklarını iyi kavramış bulunmamız, öğrencilerimiz için empati kurarak yaklaşım göstermemizi kolaylaştırmaktadır. Bu konuda diğer bir çok yurtdışı danışmanlık firmasının sağlamadığı bir hizmet olan havaalanında karşılama hizmetini yurtdışında ilk gün zorluklarını öğrencilerimizin üstünden alabilmek için Baltik Yurtdışı Eğitim olarak size anlayış göstermekte ve mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Koşullara bağlı olarak, size, eğitim kurumunuza kayıt işlemleriniz için tekrardan eşlik edip yardımcı olmaya çalışmakta ve yüzyüze, Letonya’da yaşam koşulları konusunda tavsiyelerde bulunmaktayız. Ayrıca, size mümkün mertebe Letonya’da almanız gerekebilecek oturum izni konusunda da yardımcı olmaya çalışmakta ve hatta göçmen bürosunda da eşlik etmeye çalışmaktayız.

Ayrıca, e-mail, telefon, Viber ve Whatapp üzerinden de Letonya’ya gelmeden önce ve geldikten sonra da herhangi bir sorunuzda gerekli yardımı ve bilgiyi sağlıyoruz.

Yeni kurulan bir firma olarak sizin referanslarınızın bizi geleceğe taşıyacağının ve hizmet kalitemizi artırmamıza olanak tanıyacağını biliyoruz. Bu yüzden size en ayrıntılı ve güvenilir hizmeti Baltik Yurtdışı Eğitim olarak sağlamaktayız ve dahası bu hizmet için sizden masraflar dışında (0-15 Avro) herhangi bir ücret talep etmemekteyiz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]